toon/verberg het menu

WANNEER BEN IK AAN DE BEURT VOOR MIJN VACCINATIE?

Wij worden elke dag enorm veel gebeld over de corona vaccinaties. Wij begrijpen heel goed dat mensen hier vragen over hebben. Helaas zijn dit vragen waar wij bijna altijd het antwoord op schuldig moeten blijven. De overheid bepaalt namelijk het vaccinatiebeleid en bepaalt wie wanneer welk vaccin krijgt. Wij hebben daar geen invloed op! Wij vragen u vriendelijk de overheidswebsite voor meest actuele informatie te raadplegen en niet ons. Onze telefoonlijnen zijn door alle vaccinatie vragen constant bezet en daardoor komen de andere vragen er bijna niet meer door. Dank u wel voor uw begrip ! https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wanneer-krijg-ik-een-vaccinatie-tegen-het-coronavirus. Wat weten wij wel :
Oproep door eigen huisarts leeftijd 60 jaar en niet mobiele ouderen die nog geen vaccinatie hebben gehad Wij hebben AstraZeneca mogen bestellen voor mensen geboren in 1958 t/m 1960 en voor thuisvaccinatie van niet mobiele ouderen wie nog geen vaccinatie hebben gehad. De uitnodigingen hiervoor zullen vanaf 21 mei in uw brievenbus vallen. Let op: wij hebben geen alternatief vaccin ter beschikking. Het heeft dus geen zin om ons hierover te bellen. Houdt u de informatie van de rijksoverheid in de gaten. Mocht u al een vaccinatie hebben gehad bijvoorbeeld via het werk stellen wij het op prijs als u zich afmeldt. Oproep door GGD t.b.v. COVID vaccinatie: patiënten met medische indicatie voor griepvaccinatie geboren 1961-2003 Huisartsen hebben begin mei de selectie aan de GGD geleverd van mensen geboren van 1961 t/m 2003 die normaal in aanmerking komen voor griepvaccinaties (ook mensen die deze eerder weigerden worden meegenomen). De uitnodigingen hiervoor zullen naar verwachting in mei in fases worden verstuurd. Zodra u een uitnodiging krijgt kunt u bij de GGD een afspraak maken.
Alle andere groepen zullen rechtstreeks door de GGD worden opgeroepen. De huisartsen hebben hier geen invloed op. Uw huisartsenpraktijk heeft geen informatie over planning bij de GGD. Het heeft geen zin ons te bellen met vragen wanneer u aan de beurt bent. Het is nog niet bekend wanneer de gezonde populatie van 18-60 jaar aan de beurt is. Als u wilt weten wanneer u naar verwachting zult worden opgeroepen kunt u terecht op de website van de rijksoverheid . Let op: Heeft u vragen over het coronavirus en de maatregelen? U kunt dan terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Voor het maken van een afspraak voor een coronatest kunt u bellen met 0800-1202. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.