toon/verberg het menu

Laatste nieuws

Praktijk gesloten

29 Apr 2022

In verband met vakantie is de praktijk gesloten van 2 t/m 13 mei, de waarneming is volgens het bekende patroon:

Patienten met achternaam beginnend met A t/m K: waarneming door dokter Meinsma, tel. 552432. Adres: Zutphenseweg 23-A, 7251 DG Vorden. (NB Dit adres is gelijk aan ons eigen praktijkadres!!)

Patienten met achternaam beginnend met L t/m Z: waarneming door dokter de Jong, tel 551678. Adres: Zutphenseweg 23-A, 7251 DG Vorden. (NB Dit adres is gelijk aan ons eigen praktijkadres!!)

Lees meer »

Mondneusmasker gebruik bij gezondheidscentrum Vorden:

20 Feb 2022

Tijdens de persconferentie van minister Kuipers afgelopen dinsdagavond zijn versoepelingen aangekondigd. Veel maatregelen gaan vandaag al in. Tegelijkertijd hebben we nog steeds te maken met hoge besmettingscijfers en zien we ook hoge uitvalcijfers in onze praktijk door ziekte en quarantaine. Het is een flinke kluif om de roosters rond te krijgen en de zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven bieden. Vanwege het belang om de zorg overeind te houden en om kwetsbare mensen te beschermen, blijven wij de afspraak hanteren om binnen de huisartsenpraktijken preventief mondneusmaskers te dragen. Dit geldt voor zowel voor ons als zorgverleners als voor u als patiënt.

Bedankt voor uw medewerking en begrip!

Lees meer »

Corona; terug naar af...

10 Nov 2021

Vanwege het oplopende aantal besmettingen in het dorp en de regio gaat het gezondheidscentrum weer in de Covid modus.

Lees meer »

Mondkapjes weer verplicht in het gezondheidscentrum vanaf vrijdag 5 november as!

04 Nov 2021

Het Gezondheidcentrum Vorden heeft besloten vanwege toenemende besmettingen met Covid in onze regio, en in navolging het landelijk beleid en beleid van de Spoedpost Zutphen en het Gelre ziekenhuis, de mondkapjesplicht weer in te voeren.

Dit bekent dat vanaf vrijdag 5 november het dragen van een mondkapje in ons centrum weer verplicht is! Ook vragen we van u om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Onze medewerkers schudden geen handen en dragen een mondkapje in de gangen en bij onderzoek/behandeling. Zij houden daar waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar en van u. Ook wassen zij vaak en goed de handen.

Dank u voor uw medewerking en begrip.

Lees meer »

Griepvaccinatie 2021

12 Oct 2021

Veel patienten vragen ons de laatste weken; komt er nog een griepprik dit jaar?

Lees meer »

Vragen over uw vaccinatiebewijs?

01 Jul 2021

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Lukt het niet om via de app een bewijs te downloaden of heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Lees meer »

Beperkte mogelijkheid vervroegen 2e Astra Zeneca vaccin

28 Jun 2021

Er is komende tijd in het gezondheidscentrum beperkte capaciteit om de 60-64 jarigen eerder dan gepland het tweede Astra Zeneca vaccin te geven. Het advies is nog altijd om 12 weken tijd tussen de eerste en tweede spuit te laten bestaan, maar sinds het laatste advies van de Gezondheidsraad is het wel toegestaan om eerder te spuiten. Wij raden patiënten echter aan om niet te makkelijk te besluiten het tweede vaccin eerder te nemen. Het Astra Zeneca vaccin beschermt namelijk beter als het tweede vaccin later wordt gegeven. Na 12 weken is de bescherming ongeveer 80 %, na 6 weken is er maar 55% bescherming en na 4 weken mogelijk nog minder. Nu het zeer besmettelijke delta virus steeds vaker wordt gezien in Nederland is het heel erg belangrijk om een zo hoog mogelijke beschermingsgraad te hebben. De huisartsen van Vorden raden daarom aan om het 2e vaccin na 12 weken te halen, zoals ook is ingepland. Mocht u zwaarwegende redenen hebben om zich eerder te laten prikken dan kunt u contact opnemen met de assistente.

Met vriendelijke groet De Vordense huisartsen

Lees meer »

WANNEER BEN IK AAN DE BEURT VOOR MIJN VACCINATIE?

27 May 2021

Lees meer »

Covid vaccinaties hervat!

19 Mar 2021

Vorige week heeft de overheid geadviseerd om het vaccineren met het Astra Zeneca vaccin te pauzeren. De geplande vaccinaties voor een geselecteerde groep op 20 maart kon daarom helaas geen doorgang vinden. Inmiddels hebben huisartsen van de overheid het groene licht gekregen om de vaccinaties weer op te starten. Dit betekent dat wij de voorbereidingen hiervoor weer hebben opgepakt.

Lees meer »

Covid vaccinatie Astra Zeneca gepauzeerd t/m 28 maart

15 Mar 2021

belangrijk nieuws voor mensen die van ons een uitnodiging hebben ontvangen voor de covid vaccinatie

Lees meer »