toon/verberg het menu

Laatste nieuws

Mondkapjes weer verplicht in het gezondheidscentrum vanaf vrijdag 5 november as!

04 Nov 2021

Het Gezondheidcentrum Vorden heeft besloten vanwege toenemende besmettingen met Covid in onze regio, en in navolging het landelijk beleid en beleid van de Spoedpost Zutphen en het Gelre ziekenhuis, de mondkapjesplicht weer in te voeren.

Dit bekent dat vanaf vrijdag 5 november het dragen van een mondkapje in ons centrum weer verplicht is! Ook vragen we van u om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Onze medewerkers schudden geen handen en dragen een mondkapje in de gangen en bij onderzoek/behandeling. Zij houden daar waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar en van u. Ook wassen zij vaak en goed de handen.

Dank u voor uw medewerking en begrip.

Lees meer »

Griepvaccinatie 2021

12 Oct 2021

Veel patienten vragen ons de laatste weken; komt er nog een griepprik dit jaar?

Lees meer »

Vragen over uw vaccinatiebewijs?

01 Jul 2021

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Lukt het niet om via de app een bewijs te downloaden of heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Lees meer »

Beperkte mogelijkheid vervroegen 2e Astra Zeneca vaccin

28 Jun 2021

Er is komende tijd in het gezondheidscentrum beperkte capaciteit om de 60-64 jarigen eerder dan gepland het tweede Astra Zeneca vaccin te geven. Het advies is nog altijd om 12 weken tijd tussen de eerste en tweede spuit te laten bestaan, maar sinds het laatste advies van de Gezondheidsraad is het wel toegestaan om eerder te spuiten. Wij raden patiënten echter aan om niet te makkelijk te besluiten het tweede vaccin eerder te nemen. Het Astra Zeneca vaccin beschermt namelijk beter als het tweede vaccin later wordt gegeven. Na 12 weken is de bescherming ongeveer 80 %, na 6 weken is er maar 55% bescherming en na 4 weken mogelijk nog minder. Nu het zeer besmettelijke delta virus steeds vaker wordt gezien in Nederland is het heel erg belangrijk om een zo hoog mogelijke beschermingsgraad te hebben. De huisartsen van Vorden raden daarom aan om het 2e vaccin na 12 weken te halen, zoals ook is ingepland. Mocht u zwaarwegende redenen hebben om zich eerder te laten prikken dan kunt u contact opnemen met de assistente.

Met vriendelijke groet De Vordense huisartsen

Lees meer »

WANNEER BEN IK AAN DE BEURT VOOR MIJN VACCINATIE?

27 May 2021

Lees meer »

Covid vaccinaties hervat!

19 Mar 2021

Vorige week heeft de overheid geadviseerd om het vaccineren met het Astra Zeneca vaccin te pauzeren. De geplande vaccinaties voor een geselecteerde groep op 20 maart kon daarom helaas geen doorgang vinden. Inmiddels hebben huisartsen van de overheid het groene licht gekregen om de vaccinaties weer op te starten. Dit betekent dat wij de voorbereidingen hiervoor weer hebben opgepakt.

Lees meer »

Covid vaccinatie Astra Zeneca gepauzeerd t/m 28 maart

15 Mar 2021

belangrijk nieuws voor mensen die van ons een uitnodiging hebben ontvangen voor de covid vaccinatie

Lees meer »

Vaccinatie tegen Covid

06 Jan 2021

We krijgen de laatste dagen veel vragen van mensen die werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg die zich op korte termijn mogen laten vaccineren. Zij vragen aan ons of ze zich wel moeten laten vaccineren.

Allereerst: gezondheidswerkers zijn als eerste aan de beurt voor de vaccinatie. Het land zegt daarmee: jullie doen belangrijk werk en daarom mogen jullie vooraan staan in de rij voor de vaccinatie. Heel veel mensen zouden hier jaloers op zijn.

Lees meer »

Corona

07 Sep 2020

Het lijkt wel of alles weer bijna normaal is. Terwijl het aantal corona gevallen weer aan het stijgen is. Als het niet echt nodig is kan je beter niet in het gezondheidscentrum komen, want waar lopen zieke mensen rond? Juist, bij ons. We hebben een groot aantal alternatieve manieren om mensen te zien zonder dat ze fysiek bij ons over de vloer komen.

Lees meer »

Video bellen als alternatief voor een consult

17 May 2020

Door het Coronavirus is er in de samenleving en ook in de huisartsenpraktijk veel veranderd. Omdat niet duidelijk is hoelang en in welke mate de verschillende maatregelen van kracht blijven, zullen we de komende tijd het video-bellen vaker gaan inzetten om onze patiëntenzorg te leveren. Door middel van video-bellen kunt u de huisarts horen en zien via uw mobiele telefoon, tablet of computer en kunt u uw klachten bespreken. Wij gebruiken in de praktijk het programma FaceTalk.

Lees meer »